Recept

Vanilkový mražený krém (parfait)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10848
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

50 g Čokoláda hořká
130 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
8 ks Jahody zahradní
6 dl Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 846 kcal
Kilojoule 3 541kJ
15% Sacharidy 53 g
87% Tuky 65 g
3% Sodík 59 mg
22% Bílkoviny 12 g

Vanilkový mražený krém (parfait) postup přípravy receptu:

1

Do nádoby dáme žloutky, celá vejce, moučkový a vanilkový cukr. Vše šleháme metlou nad párou do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a šleháme do vychladnutí.

2

Vychlazenou smetanu (4dl) dobře ušleháme a smícháme s vychladlým krémem.

3

Krém rozdělíme do menších formiček a necháme zmrazit.

4

Potom formičky vložíme na chvíli do studené vody, krém vyklopíme na misky a ozdobíme oslazenou šlehačkou (2dl), ovocem a hoblinkami čokolády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept