Jednoduchý recept

Slezský bigos

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1085
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Brambory
120 g Cibule
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Sádlo škvařené
70 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
200 g Vepřová plec
200 g Vepřový bok
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 947kJ
2% Sacharidy 8 g
57% Tuky 43 g
20% Sodík 399 mg
21% Bílkoviny 12 g

Slezský bigos postup přípravy receptu:

1

Plec i bůček nakrájíme na malé kostičky, osolíme a opepříme.

2

Nakrájíme najemno cibuli a usmažíme ji dozlatova na polovině sádla s nakrájenou slaninou.

3

Přidáme maso, opečeme a dusíme do poloměkka za občasného podlévání vodou.

4

Druhou polovinou sádla vymastíme pekáč a na dno rovnáme na plátky nakrájené, oloupané brambory, lehce je osolíme a posypeme kmínem. Na ně pak položíme vrstvu opečeného masa s cibulí, dále vrstvu propláchnutého, okapaného a překrájeného zelí. Jako poslední vrstvu pokládáme opět plátky syrových brambor.

5

Přikryjeme dalším pekáčem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept