Kuře po navarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře po navarsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10851 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Cibule |
0,3 ks | Kuře |
10 g | Mrkev kořen |
10 g | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 324,4mg |
Draslík | 827,2mg |
Vláknina | 942,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Olej stolní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře po navarsku postup přípravy receptu:
1 | Omytou a osolenou porci kuřete vložíme na rozehřátý olej a pečeme v troubě. Po chvíli potřeme maso sardelovou pastou a během pečení je poléváme šťávou a horkou vodou. |
2 | Měkké kuře vyjmeme z trouby, přidáme na proužky nakrájenou mrkev, cibuli, vývar a víno. Necháme přejít varem. |