Bramborovo-tvarohový knedlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo-tvarohový knedlík
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10855 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
100 g | Brambory vařené |
10 g | Mouka bramborová |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tvaroh jemný |
0,5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 366,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bramborová, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborovo-tvarohový knedlík postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory prolisujeme a smícháme s tvarohem, bramborovou moukou, vejcem a solí. |
2 | Těsto vytvarujeme do válečku, zabalíme do navlhčeného, vyždímaného ubrousku a povážeme. Knedlík vaříme asi 15-20 minut. |
3 | Uvařený knedlík vyjmeme z vody, vybalíme a necháme vychladnout. Potom jej nakrájíme na plátky a před podáváním ohřejeme nad párou. |