Husí játra v husím sádle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí játra v husím sádle
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1086 |
Ingredience
2 ks | Hřebíček |
120 g | Husí sádlo |
1 ks | Játra husí |
1,5 dl | Mléko polotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 291,3mg |
Draslík | 117,8mg |
Vláknina | 171,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Husí sádlo, Játra husí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí játra v husím sádle postup přípravy receptu:
1 | Játra umyjeme ve zředěném mléce a zapíchneme do nich 2 hřebíčky. |
2 | Položíme je do menší nádoby, přidáme nakrájené prsní husí sádlo a podlijeme studenou vodou. Přiklopíme a dusíme. |
3 | Jakmile je sádlo průhledné a na okrajích nádoby nám začne růžovět, jsou játra hotová. |
4 | Přendáme je do většího porcelánového hrnku a zalijeme sádlem z dušení. Játra musí být ponořená. Uložíme do lednice. |
5 | Pro lepší chuť můžeme přidat nasekané mandle. Podáváme s tmavým chlebem. |