Hovězí řízek se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízek se sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10861 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Hovězí zadní vařené |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
5 g | Sýr Eidam salámový 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 011kJ
0% Sacharidy 0 g
14% Tuky 10 g
8% Sodík 157 mg
65% Bílkoviny 37 g
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 205,3mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí zadní vařené, Sýr Eidam salámový 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízek se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Uvařené, vychladlé maso nakrájíme na plátky silné asi 1/2cm. |
2 | Připravené plátky obalíme ve vejci smíchaném s nastrouhaným sýrem a zprudka opečeme na oleji. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s hranolky.