Dušené hovězí maso - holandské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí maso - holandské
Dušené hovězí maso - holandské
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10862 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
10 g | Cibule |
120 g | Hovězí maso zadní |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Muškátový oříšek |
10 g | Olej stolní |
4 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 75,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 86g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené hovězí maso - holandské postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Maso dáme na zpěněnou cibulku a opečeme. Přidáme koření, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Z hotové šťávy vyjmeme celé koření. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |