Telecí maso dušené s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso dušené s cibulí
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10865 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
240 g | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Sůl |
240 g | Telecí plec |
6 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 115,2mg |
Draslík | 588,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso dušené s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu cibule nakrájené na kolečka a posypeme nakrájeným česnekem. |
2 | Další vrstvu tvoří omyté, na kostky nakrájené a osolené maso. Vrstvy střídáme. |
3 | Nakonec vše zalijeme zálivkou ze 3 dílů vody a 1 dílu octa. Zakryjeme alobalem a dusíme asi 2 hodiny. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |