Srbské filé ze svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbské filé ze svíčkové
Srbské filé ze svíčkové
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10866 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
240 g | Hovězí svíčková |
10 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 56,4mg |
Draslík | 440,8mg |
Vláknina | 289,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí svíčková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srbské filé ze svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou omyjeme a nakrájíme na vysoké bifteky. |
2 | Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Bifteky grilujeme po každé straně asi 4 minuty, aby uvnitř byly růžové. |
3 | Hotové maso potřeme utřeným česnekem se solí a navrch položíme kousek másla. |