Hovězí závitek na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitek na zelenině
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10871 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
40 g | Cibule |
200 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Šunka dušená |
1 špetka | Tymián sušený |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
60 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 77,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitek na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.Šunku a očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a promícháme. Asi polovinu natřeme na připravené plátky, které zavineme a upevníme párátkem nebo nití. |
2 | Na slanině zpěníme cibuli, přidáme zbylou zeleninu a koření, vložíme připravené maso a osmahneme. Podlijeme a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec vyjmeme celé koření a šťávu zakapeme octem, nezahušťujeme ji. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |