Polévka květáková se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka květáková se sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10877 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Květák |
10 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 hrst | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 241,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka květáková se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omytý, na růžičky rozebraný květák dáme vařit do osolené vody. |
2 | K poloměkkému květáku přidáme jíšku z másla a mouky a povaříme. Potom přilijeme bílek rozkvedlaný v mléce, okořeníme muškátovým oříškem a nasekanou pažitkou. |
3 | Nakonec do polévky přidáme nastrouhaný sýr. |