Polévka pórková s droždím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka pórková s droždím
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10878 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
20 g | Cibule |
20 g | Droždí |
5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 2,8mg |
Draslík | 330,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Droždí, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka pórková s droždím postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme droždí a necháme osmahnout. |
2 | Zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme omytý, nakrájený pórek, osolíme, opepříme a uvaříme téměř doměkka. |
3 | Nakonec polévku zahustíme nasucho opraženou moukou a dovaříme. |
Polévka byla výborná. Přidala jsem zeleninový bujón. Příště zkusím přidat křupavé krutony :). Děkuji za tip.
Droždí mám v polévkách velmi ráda, takže se snažím vyhledávat nové a nové recepty. Tento je hodně povedený.