Zapékaný celer - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný celer
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1088 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2500 g | Celer bulvový |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Petržel - nať |
150 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
120 g | Sýr Eidam cihla 40% |
30 g | Tuk |
160 g | Vejce slepičí |
300 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 744,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný celer postup přípravy receptu:
1 | Celer oloupeme, omyjeme a ve vařící osolené vodě jej vaříme téměř doměkka. Potom celer vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na plátky. |
2 | Pekáč vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do něj plátky celeru. |
3 | Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Položíme je na celer, posypeme strouhaným sýrem, strouhankou, pokapeme rozpuštěným máslem a zbylým tukem a vše zalijeme smetanou. V troubě zvolna zapečeme. |
4 | Před podáváním pokrm posypeme jemně krájenou petrželovou natí. |