Rizi-Pizi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizi-Pizi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10882 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
40 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 kávová lžička | Kmín celý |
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
160 g | Rýže dušená |
1 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 40% |
160 g | Vepřové maso libové |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 75,8mg |
Draslík | 105,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kmín celý, Rýže dušená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizi-Pizi postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Plátky nasucho opečeme, podlijeme vývarem z kmínu a cibule a dusíme. Zahustíme nasucho opraženou moukou a zjemníme máslem. |
2 | Dušenou rýži promícháme se sterilovaným hráškem. |
3 | Na talíře upravíme rýži s hráškem, na rýži položíme dušený plátek masa a polijeme masovou šťávou. |
4 | Pokrm můžeme posypat nastrouhaným sýrem. |