Pečený kapr s kyselou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený kapr s kyselou smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10886 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kg | Kapr obecný |
20 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 280,5mg |
---|---|
Cholesterol | 196,0mg |
Draslík | 836,6mg |
Vláknina | 26,0mg |
Vitamín A | 75,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený kapr s kyselou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kapra očistíme a omyjeme. Můžeme jej nakrájet na porce nebo ponechat vcelku. |
2 | Rybu osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do vymazaného pekáčku. Zalijeme kyselou smetanou a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |