Jednoduchý recept

Kapustové karbanátky smažené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1089
Kategorie: Zelenina

Ingredience

20 g Česnek
1000 g Kapusta hlávková
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
200 g Strouhanka
20 g Sůl
200 g Tuk
80 g Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 020kJ
7% Sacharidy 24 g
18% Tuky 13 g
57% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Kapustové karbanátky smažené postup přípravy receptu:

1

Kapustu očistíme, omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a ovaříme. Vyjmeme ji a necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty vyřízneme košťál a umeleme ji nebo nakrájíme na malé kousky.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky, zamícháme do kapusty, přidáme rozmíchaná vejce, prosátou mouku, strouhanku, česnek rozetřený se solí, pepř a podle potřeby sůl. Vše dobře promícháme.

3

Ze směsi tvarujeme ploché kulaté karbanátky. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.

4

Nakonec karbanátky zvolna usmažíme dozlatova.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept