Kapustové karbanátky smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové karbanátky smažené
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1089 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
20 g | Česnek |
1000 g | Kapusta hlávková |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
200 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
200 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 49,6mg |
Draslík | 528,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapusta hlávková, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapustové karbanátky smažené postup přípravy receptu:
1 | Kapustu očistíme, omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a ovaříme. Vyjmeme ji a necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty vyřízneme košťál a umeleme ji nebo nakrájíme na malé kousky. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, zamícháme do kapusty, přidáme rozmíchaná vejce, prosátou mouku, strouhanku, česnek rozetřený se solí, pepř a podle potřeby sůl. Vše dobře promícháme. |
3 | Ze směsi tvarujeme ploché kulaté karbanátky. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. |
4 | Nakonec karbanátky zvolna usmažíme dozlatova. |
5 | Ihned podáváme. |