Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10892

Ingredience

1 ks Bobkový list
20 g Cibule
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
5 g Houby sušené
200 g Hovězí svíčková
4 ks Jalovec
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Tymián sušený
60 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 740kJ
11% Sacharidy 39 g
16% Tuky 12 g
3% Sodík 58 mg
56% Bílkoviny 31 g

Svíčková s houbami postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu.

2

Přidáme omyté maso, opečeme a podlijeme vývarem. Okořeníme bobkovým listem, jalovcem, tymiánem a citronovou kůrou. Dusíme doměkka.

3

Měkké maso vyjmeme a zeleninu prolisujeme. Do šťávy přidáme v mléce namočené a předem udušené sušené houby.

4

Hotovou omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v kyselé smetaně a povaříme. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou a osladíme.

5

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept