Recept

Hovězí závitek s petrželkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10893

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Hovězí maso zadní
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 142kJ
1% Sacharidy 5 g
24% Tuky 18 g
3% Sodík 52 mg
40% Bílkoviny 23 g

Hovězí závitek s petrželkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a potřeme máslem smíchaným s nasekanou petrželkou. Plátky zavineme a sepneme párátkem.

2

Připravené maso opečeme zprudka po všech stranách na másle. Podlijeme vodou (nebo vývarem), zaprášíme moukou, rozředíme a povaříme.

3

Hotovou šťávu zjemníme smetanou a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.

4

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept