Hovězí závitek s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitek s petrželkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10893 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
200 g | Hovězí maso zadní |
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 438,5mg |
---|---|
Cholesterol | 81,2mg |
Draslík | 26,3mg |
Vláknina | 579,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitek s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a potřeme máslem smíchaným s nasekanou petrželkou. Plátky zavineme a sepneme párátkem. |
2 | Připravené maso opečeme zprudka po všech stranách na másle. Podlijeme vodou (nebo vývarem), zaprášíme moukou, rozředíme a povaříme. |
3 | Hotovou šťávu zjemníme smetanou a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. |
4 | Podáváme s houskovým knedlíkem. |