Telecí řízky po španělsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky po španělsku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
20 g | Čokoláda hořká |
10 g | Máslo čerstvé |
20 g | Olej stolní |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
200 g | Telecí kýta |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 86,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 9,7mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čokoláda hořká, Olej stolní, Ořechy vlašské, Sůl, Telecí kýta, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky po španělsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, osolíme, naklepeme a po obou stranách opečeme na oleji. |
2 | Opečené maso vložíme do vymazané zapékací mísy, poklademe žampiony nakrájenými na plátky, na nudličky nakrájenou osmaženou cibulí a přidáme rajčatový protlak. Vše pokapeme bílým vínem, zalijeme vývarem a dusíme. |
3 | Nastrouhanou čokoládu, jádra ořechů a šafrán zalijeme trochou vody a na mírném ohni mícháme, až se vytvoří kašička. Přidáme ji k měkkému masu a necháme ještě chvíli v troubě prohřát. |