Vepřové maso s jablky a švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s jablky a švestkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10898 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
2 ks | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Švestky sušené |
240 g | Vepřové maso libové |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 541g |
---|---|
Cholesterol | 104,1mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 122g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vepřové maso libové, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s jablky a švestkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme je a mírně osolíme. |
2 | Vždy na jeden plátek položíme oloupané, nakrájené jablko a namočené, odpeckované švestky. Druhým plátkem přikryjeme a spojíme párátkem. |
3 | Maso pečeme na cibuli zpěněné na másle. Při pečení plátky podléváme vývarem a mlékem. |
4 | Hotovou šťávu podle chuti okyselíme citronovou šťávou. |