Jednoduchý recept

Hovězí polévka se smaženým hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 109
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

160 ml Mléko polotučné
170 g Mouka pšeničná hrubá
10 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
10 g Sůl
150 g Tuk
120 g Vejce slepičí
2 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 732kJ
4% Sacharidy 16 g
11% Tuky 8 g
55% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Hovězí polévka se smaženým hráškem postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

2

Vejce dobře rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přimícháváme prosátou mouku, až vznikne řidší hladké těstíčko. Z těstíčka obvyklým způsobem usmažíme hrášek a necháme jej na cedníku okapat.

3

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu se smaženým hráškem vkládáme do polévky až při podávání.

Poznámka

Vejce slepičí: (3ks)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept