Jednoduchý recept

Kynuté bramborové knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10902

Ingredience

200 g Brambory vařené ve slupce
10 g Droždí
4 polévková lžíce Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hrubá
10 g Máslo čerstvé
40 ml Olej stolní
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 921kJ
11% Sacharidy 41 g
37% Tuky 28 g
29% Sodík 588 mg
20% Bílkoviny 11 g

Kynuté bramborové knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme hrubou mouku, sůl, vejce, rozpuštěné máslo a ve vlažném mléce vykynuté droždí. Vypracujeme tuhé těsto a necháme je vykynout.

2

Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíčky, které necháme ještě chvíli kynout. Potom je smažíme v rozpáleném oleji.

3

Hotové knedlíčky posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept