Kynuté bramborové knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté bramborové knedlíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10902 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Brambory vařené ve slupce |
10 g | Droždí |
10 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hrubá |
40 ml | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 141,2mg |
Draslík | 592,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Droždí, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté bramborové knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme hrubou mouku, sůl, vejce, rozpuštěné máslo a ve vlažném mléce vykynuté droždí. Vypracujeme tuhé těsto a necháme je vykynout. |
2 | Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíčky, které necháme ještě chvíli kynout. Potom je smažíme v rozpáleném oleji. |
3 | Hotové knedlíčky posypeme jemně nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masům.