Jahodová pěna teplá - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová pěna teplá
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10906 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krupice |
3 dl | Protlak jahodový |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 107,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak jahodový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová pěna teplá postup přípravy receptu:
1 | Nad párou šleháme žloutky s cukrem a přiléváme jahodové pyré mírně zředěné vodou. Šleháme dohusta, nesmíme ale vařit, aby se pěna nesrazila. |
2 | Nakonec přimícháme citronovou šťávu. |
3 | Jahodovou pěnu podáváme s piškoty. |