Květák smažený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák smažený
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 1091 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1200 g | Květák |
150 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
250 g | Tuk |
100 g | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 67,6mg |
Draslík | 402,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 48,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák smažený postup přípravy receptu:
1 | Květák omyjeme a částečně uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Potom květák rozebereme na menší růžičky a obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a ve strouhance. |
3 | Obalený květák zvolna smažíme v horkém tuku dozlatova. |
4 | Ihned podáváme. |
Smažený květák je tak trochu klasika, ake chutná, rychlá a jednoduchá. U nás ho děláme dost často - a nebo i brokolici, tak je taky výborná.