Dušená kedlubna s pórkem a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kedlubna s pórkem a fazolkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10910 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
100 g | Kedlubna |
10 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 247,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 160,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Kedlubna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená kedlubna s pórkem a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou kedlubnu a očištěný pórek nakrájíme na kousky a smícháme se scezenými fazolkami. Vše osolíme a dusíme na másle doměkka. |
2 | Do hotového pokrmu přidáme nasekanou petrželovou nať. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.