Fazolky s rajčatovým protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky s rajčatovým protlakem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10911 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Cibule |
200 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
10 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
20 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 12,3mg |
Draslík | 625,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na másle. |
2 | Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak a nakrájené fazolky. Podlijeme vývarem a podusíme doměkka. |
3 | Hotový pokrm zdobíme nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |