Dušený lilek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený lilek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10912 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
20 g | Cibule |
200 g | Lilek |
10 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 84 kcal
Kilojoule 350kJ
3% Sacharidy 9 g
9% Tuky 7 g
6% Sodík 119 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 2,8mg |
Draslík | 246,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený lilek postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný a nastrouhaný lilek dáme na zpěněnou cibuli s rajčatovým protlakem. |
2 | Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s pečivem. |