Recept

Banskobystrické žemličky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10914

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
120 g Cukr moučkový
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle mleté
1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
100 g Piškoty dětské kulaté
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 714kJ
6% Sacharidy 22 g
10% Tuky 8 g
0% Sodík 5 mg
7% Bílkoviny 4 g

Banskobystrické žemličky postup přípravy receptu:

1

Cukr se žloutky umícháme do pěny. Přidáme mleté mandle, citronovou kůru, zavařeninu a piškotové drobečky smíchané s práškem do pečiva. Vypracujeme tuhé těsto.

2

Z těsta tvarujeme malé žemličky. Urovnáme je na vymazaný plech, potřeme žloutkem a rychle upečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept