Plněný španělský vítr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný španělský vítr
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10920 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
100 g | Marmeláda rybízová |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 20,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný španělský vítr postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme polovinu cukru a vyšleháme dohusta. Nakonec do sněhu zlehka vmícháme zbylý cukr. |
2 | Na vymazaný plech klademe kousky rybízové marmelády a na každý kousek dáme lžíci připraveného sněhu. |
3 | Pečeme v mírně vyhřáté troubě. |