Staročeské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Staročeské kuře
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10921 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Jalovec |
1 ks | Kuře |
8 dkg | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 342,8mg |
Draslík | 805,0mg |
Vláknina | 62,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Staročeské kuře postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme, okořeníme zázvorem a poprášíme hladkou moukou. |
2 | Maso vložíme na rozpuštěné máslo, mírně opečeme a podléváme pivem. Přidáme kuličky jalovce a zvolna dusíme doměkka. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |