Burgundská stehýnka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burgundská stehýnka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10928 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí stehna |
8 dkg | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 678,3mg |
---|---|
Cholesterol | 148,5mg |
Draslík | 315,8mg |
Vláknina | 27,2mg |
Vitamín A | 205,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuřecí stehna, Pepř cayenský, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burgundská stehýnka postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí stehna osolíme a opepříme. |
2 | Maso vložíme na rozpálené máslo a zprudka opečeme po obou stranách. Potom je podlijeme vínem a zvolna dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou (nebo vývarem). |
Poznámka
Podáváme se smaženými hranolky.