Jednoduchý recept

Zeleninový řízek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1093

Ingredience

80 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 g Muškátový oříšek
1 g Pepř černý mletý
200 g Strouhanka
20 g Sůl
200 g Tuk
120 g Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1000 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 228kJ
5% Sacharidy 18 g
30% Tuky 22 g
48% Sodík 962 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zeleninový řízek postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a s trochou vody udusíme pod poklicí téměř doměkka.

2

Potom zeleninu umeleme nebo rozkrájíme na drobno, přidáme sůl, vejce, mouku, strouhanku, pepř, strouhaný muškátový oříšek a vše promícháme.

3

Ze směsi tvarujeme ploché oválné nebo obdélníkové řízky. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.

4

Nakonec řízky zvolna usmažíme do zlatavé barvy.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept