Zeleninový řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový řízek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1093 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
80 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 g | Muškátový oříšek |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Strouhanka |
20 g | Sůl |
200 g | Tuk |
120 g | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
1000 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 70,6mg |
Draslík | 37,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 58,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový řízek postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a s trochou vody udusíme pod poklicí téměř doměkka. |
2 | Potom zeleninu umeleme nebo rozkrájíme na drobno, přidáme sůl, vejce, mouku, strouhanku, pepř, strouhaný muškátový oříšek a vše promícháme. |
3 | Ze směsi tvarujeme ploché oválné nebo obdélníkové řízky. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. |
4 | Nakonec řízky zvolna usmažíme do zlatavé barvy. |
5 | Ihned podáváme. |