Jednoduchý recept

Zeleninové smaženky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1094

Ingredience

50 g Cibule
200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
200 g Kapusta hlávková
200 g Květák
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
300 ml Olej stolní
10 g Petržel - nať
70 g Sýr Eidam cihla 40%
20 g Sůl
160 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 648kJ
2% Sacharidy 9 g
50% Tuky 38 g
43% Sodík 864 mg
11% Bílkoviny 6 g

Zeleninové smaženky postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme drobně nakrájenou, očištěnou zeleninu a dusíme doměkka.

2

Měkkou zeleninu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Necháme vychladnout a potom do hmoty přidáme strouhaný sýr, nakrájenou petrželovou nať, sůl, žloutky a tuhý sníh z bílků. Dobře vše promícháme.

3

Ze směsi tvarujeme oválné smaženky a v horkém oleji je po obou stranách usmažíme do zlatavé barvy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept