Trhanec s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhanec s hrozinkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10940 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
100 g | Hrozinky |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 252,7mg |
Draslík | 203,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 260,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trhanec s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Žloutky s cukrem umícháme, přilijeme mléko a přidáme mouku, sůl a hrozinky. Vše dobře zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Na plechu rozpálíme sádlo, rozetřeme na něj těsto a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Ještě ne zcela dopečený moučník vyjmeme z trouby, roztrháme jej vidličkou a dáme dopéci. |
4 | Upečený trhanec posypeme moučkovým cukrem. Podáváme s kompotem. |