Jablkový trhanec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový trhanec
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10941 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
4 ks | Jablka |
5 dl | Mléko plnotučné |
180 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 93,4mg |
Draslík | 169,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 517,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový trhanec postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozmícháme sůl, vejce, cukr a mouku. Dobře vypracujeme těsto. |
2 | Na plechu rozpálíme sádlo, rozetřeme na něj těsto a posypeme je oloupanými, na kostky nakrájenými jablky. Vložíme do vyhřáté trouby. |
3 | Ještě ne zcela dopečený moučník z trouby vyjmeme, roztrháme vidličkou a dáme dopéci. |
4 | Upečený trhanec posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru. |