Recept

Jemné mandlové preclíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10948

Ingredience

70 g Cukr moučkový
2 ks Hřebíček
40 g Mandle mleté
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 593kJ
4% Sacharidy 13 g
12% Tuky 9 g
0% Sodík 2 mg
4% Bílkoviny 2 g

Jemné mandlové preclíky postup přípravy receptu:

1

V mouce rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutek, mleté mandle, skořici a tlučené hřebíčky. Rychle vypracujeme těsto a necháme je v chladu odpočinout.

2

Z těsta tvarujeme malé tenké válečky a z nich formujeme preclíky. Urovnáme je na plech, potřeme bílkem a upečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept