Jemné mandlové preclíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné mandlové preclíky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10948 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
70 g | Cukr moučkový |
2 ks | Hřebíček |
40 g | Mandle mleté |
70 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Skořice mletá |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 45,4mg |
Draslík | 35,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné mandlové preclíky postup přípravy receptu:
1 | V mouce rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutek, mleté mandle, skořici a tlučené hřebíčky. Rychle vypracujeme těsto a necháme je v chladu odpočinout. |
2 | Z těsta tvarujeme malé tenké válečky a z nich formujeme preclíky. Urovnáme je na plech, potřeme bílkem a upečeme. |