Omeleta se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta se špenátem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1095 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Špenát listový čerstvý |
10 g | Sůl |
150 g | Tuk |
800 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 090kJ
1% Sacharidy 2 g
31% Tuky 23 g
28% Sodík 562 mg
20% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 352,7mg |
Draslík | 386,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Omeleta se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozmícháme, mírně osolíme, vlijeme je do pánvičky s horkým tukem a necháme mírně zapéci. |
2 | Do středu omelety navršíme horký špenát, částečně jej rozetřeme a omeletu zabalíme. |
3 | Je možné omeletu přeložit na polovinu a zapéci ještě v troubě. |
4 | Ihned podáváme. |