Ruské preclíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské preclíky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10952 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
70 g | Cukr moučkový |
20 g | Droždí |
120 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 16,4mg |
Draslík | 86,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 138,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Droždí, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské preclíky postup přípravy receptu:
1 | V mléce povaříme celou skořici a citronovou kůru, odstavíme a přecedíme. |
2 | Do mísy dáme mouku se solí, rozpuštěné vlažné máslo, rozdrobené droždí a povařeným mlékem zaděláme těsto. |
3 | Z těsta tvarujeme malé preclíky, urovnáme je na plech a upečeme. |
4 | Upečené preclíky posypeme moučkovým cukrem. |