Jablkový dech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový dech
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10963 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
160 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 124,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 54,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový dech postup přípravy receptu:
1 | Žervé rozmícháme s mlékem na jemný krém. |
2 | Přidáme citronovou kůru, cukr a oloupaná jablka nastrouhaná najemno. Necháme dobře vychladit. |
3 | Před podáváním vmícháme do krému pevný sníh ušlehaný z bílků. |