Bramborové noky odpalované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové noky odpalované
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10966 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
150 g | Brambory vařené |
15 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Muškátový květ |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 131,7mg |
Draslík | 285,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové noky odpalované postup přípravy receptu:
1 | Do vařící osolené vody s máslem zavaříme mouku, odstavíme z ohně a mícháme dohusta. Znovu dáme na oheň a mícháme, až se těsto nechytá vařečky. |
2 | Po vychladnutí zamícháme do těsta po troškách rozkvedlané vejce, uvařené, nastrouhané a vychladlé brambory a špetku květu. |
3 | Z těsta vykrajujeme malé noky, dáme je na pomaštěný plech a upečeme v horké troubě. |