Smaženky z brambor a vajec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smaženky z brambor a vajec
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10967 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 ks | Brambory |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 198,0mg |
Draslík | 306,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smaženky z brambor a vajec postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nastrouháme na nudličky. Přidáme vejce ušlehaná do pěny a mouku se solí. |
2 | V kastrole rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Lžičkou nabíráme připravené těsto tak, aby vznikly hladké noky a vkládáme je do oleje. Kastrolem pohneme, aby se noky smažily po všech stranách. Potom je obrátíme a dosmažíme. |
3 | Podáváme k polévce nebo k zelenině. |