Lišky se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lišky se smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10969 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Lišky čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka polohrubá |
0,3 l | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 37,3mg |
Draslík | 0,3mg |
Vláknina | 18,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lišky se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné lišky nakrájíme, dáme do kastrolu s rozpuštěným máslem a osolíme. Dusíme doměkka a do vysmahnutí šťávy. |
2 | Nakonec přilijeme smetanu zahuštěnou lžičkou polohrubé mouky a necháme jen přejít varem. |
3 | Podáváme s bramborovými noky. |