Omeleta se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 1097 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Cibule |
200 g | Máslo čerstvé |
20 g | Sůl |
800 g | Vejce slepičí |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 362,4mg |
Draslík | 232,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 390,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. |
2 | Na rozpuštěném másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme žampiony, mírně osolíme a podusíme. |
3 | Rozmícháme vejce, mírně je osolíme a vlijeme do pánvičky s rozpuštěným máslem. Necháme mírně zapéci. |
4 | Do středu omelety vložíme podušené žampiony, omeletu zabalíme a krátce zapečeme v troubě. |
5 | Ihned podáváme. |