Mladé zelí po polsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mladé zelí po polsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10970 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 872kJ
1% Sacharidy 5 g
28% Tuky 21 g
13% Sodík 257 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 10,2mg |
Vláknina | 471,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mladé zelí po polsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté hlávky mladého zelí rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě ne zcela doměkka. Necháme je na cedníku dobře okapat. |
2 | Zelí podáváme polité máslem a posypané nasucho opraženou strouhankou. |