Jednoduchý recept

Pórek dušený s bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10972
Kategorie: Přílohy

Ingredience

3 ks Brambory
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Pórek
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 251kJ
30% Sacharidy 107 g
14% Tuky 10 g
10% Sodík 205 mg
22% Bílkoviny 12 g

Pórek dušený s bramborami postup přípravy receptu:

1

Očištěný pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Vložíme je na polovinu rozehřátého másla a dusíme bez podlévání asi 5 minut.

2

Potom přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme, přisypeme nasekanou petrželku a dusíme pod pokličkou doměkka.

3

Na zahuštění z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vodou a vymícháme dohladka. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.

4

Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept